Web Analytics Made Easy - Statcounter

زنگنه با اشاره به اینکه صنعت نفت در تولید نفت، گازرسانی، شبکه های انتقال عملکردهای درخشانی داشته است از استفاده از استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان در حوزه نفت برای رونق تولید خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «بیژن زنگنه» شب گذشته (چهارشنبه 6 شهریور) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما با اشاره به اینکه وزارت نفت یکی از وزارتخانه هایي بود که در جشنواره شهید رجایی تقدیر و وزارت نفت به علت عملکرد مثبت و انجام وظایف قانونی وزارتخانه مستحق این تقدیر شناخته شد، گفت: صنعت نفت در تولید نفت، گازرسانی، شبکه های انتقال گاز رسانی پتروشیمی و پالایش عملکردهای درخشانی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وزیر نفت در این برنامه خبری درباره احیای دوباره کارت سوخت گفت: کارت سوخت حدود 20 سال پیش با فناوري آن زمان صادر شد و الان بیش از 40 میلیون کارت سوخت برای خودروهای بنزین سوز و موتورسیکلت ها صادر شده است.

 

وی با اشاره به اینکه کارت سوخت برای همه خودروهایی که شماره شده اند صادر شده و کارت سوخت بیشتر برای سهمیه بندی است، ادامه داد: وزارت نفت برای کسانی که کارت سوخت خود را گم کرده اند اعلان ثبت نام داد که در این اعلان حدود 3 و نیم میلیون نفر ثبت نام و شماره کارت بانکی نیز ثبت شد.

 

زنگنه با بیان اینکه مجلس امسال وزارت نفت را مکلف به فعال کردن کارت سوخت و وزارت نفت نیز کارت سوخت ها را صادر و سعی کرد بنزین تک نرخی باشد، گفت: در 9 کلانشهر برای 99 و 9 دهم درصد خودروها کارت سوخت صادر شده است. هفته گذشته اعلام شد که باید از کارت سوخت در جایگاه ها استفاده شود ولی زیاد استقبال نشده است.

 

وزیر نفت درباره سهمیه بندی دوباره بنزین نیز با اشاره به اینکه هنوز تصمیمی در این زمینه و قیمت حامل های انرژی اتخاذ و ابلاغ نشده است، گفت: در صورت سهمیه بندی بنزین 2 نرخی می شود.

 

زنگنه  با تصریح این نکته که کارت سوخت هیچ وقت حذف نشد بلکه از کارت سوخت جایگاه داران استفاده شده است، گفت: تا زمانی که سهمیه بندی بنزین وجود نداشته باشد مردم کارت سوخت را جدی نمی گیرند. در سوخت گیری با کارت سوخت خودرو به جز سیستان و بلوچستان محدودیتی در تعداد دفعات سوخت گیری 60 لیتر بنزین وجود ندارد ولی در صورت استفاده از کارت سوخت جایگاه داران فقط 30 لیتر در روز می توان بنزین زد.

 

وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه قیمت فراورده های نفتی مثل نفت کوره، بنزین، گازوئیل، نفت سفید، گاز مایع و سوخت هوایی یارانه ای است، افزود: برخی بدون سهمیه و برخی با سهمیه داده می شود.

 

زنگنه درباره ذخایر کشور در حوزه نفت و گاز ه مشترک با کشورهای همسایه است نیر گفت: کشور ما تعداد زیادی ذخایر مشترک با عراق، ترکمنستان، عربستان و امارات دارد اما بزرگترین ذخایر ما در پارس جنوبی و غرب کارون است. اکنون در زمینه برداشت روزانه کشور ما از قطر جلوتر است و در غرب کارون نیز از عراق جلوتریم ، با توجه به قراردادهای توسعه نفتی و میادین جنوب غرب ایلام با شرکت های روسی کار جلو نمی رود.

 

وی با بیان اینکه از میدان فرزاد A و فرزاد B هنوز برداشتی نکرده ایم، افزود: از 27 فاز پارس جنوبی 25 فاز پالایشگاه های آن کامل شده است و تا اواخر امسال یا اوایل سال اينده تمامی 27 فاز به بهره برداری می رسد.

 

وزیر نفت درباره کیفیت بنزین نیز با تاکید بر اینکه در این دولت درباره کمیت و کیفیت بنزین تلاش فراوان شده و اکنون بنزین تولیدی ما یورو 4 است، گفت: در کلان شهرها از جمله تبریز، بندرعباس، بنزین یورو 4 توزیع می شود و تولید بنزین ما به 115 میلیون لیتر در روز رسیده و حتی برای صادرات نیز ذخیره سازی شده است.

 

زنگنه بر این موضوع نیز اشاره کرد که وزارت نفت برنامه هایی برای کیفیت بنزین در پالایشگاه های تهران، اصفهان و آبادان دارد و گفت: بهبود وضعیت هوا به کیفیت بنزین و گازرسانی بستگی دارد. همچنین کاهش الودگی پالایشگاه ها نیز با استفاده از گاز موجب کاهش آلودگی هوای کلانشهرها به ویژه تهران شده است.

 

وي درباره توسعه گازرسانی در روستاها با اشاره به اینکه 84 درصد جمعیت روستایی از گاز طبیعی در منازل استفاده می کنند، گفت: 99 و 9 دهم درصد جمعیت شهرها به جز سیستان و بلوچستان از گاز استفاده می کنند و در واقع 95 درصد جمعیت کشور از گاز استفاده می کنند.

 

زنگنه با بیان اینکه گازرسانی شهرها و روستاها و نیروگاه ها به پشتوانه وارد مدار شدن فازهای پارس جنوبی است، افزود: در عسلویه به علت مانع شدن امریکا برای دسترسی به تجهیزات برای بهبود محیط زیست برای جداکردن اتان و سولفور زدایی مشکلاتی داریم.

 

وزیر نفت در بخش دیگری از این برنامه خبری با اشاره به پیشرفت های کشورمان در صنعت پتروشیمی درباره طرح های توسعه صنعت پتروشیمی نیز گفت: در سالهای اخیر پتروشیمی های جدیدی ساخته شده و برخی نیز تکمیل شده است. در سال 92 ارزش تولیدات ما به ظرفیت 20 میلیارد دلار رسید.

 

زنگنه با اشاره به اینکه در جهش دوم پتروشیمی سال 1400 از مرز 100 میلیون تن می کنیم و از نظر ارزشی نیز در سال 1400 تولیدات ما به 36 میلیارد دلار می رسد، افزود: جهش سوم پتروشیمی نیز در راه است که تولیدات را تا 150 میلیون تن هدف گذاری کرده ایم.

 

وی با اعلام این خبر که تا پایان سال در فاز 4 مجازی 120 هزار بشکه به ظرفیت خلیج فارس افزوده می شود و به 480 هزار بشکه می رسد، گفت: به واردات برخی محصولات پتروشیمی مانند گرید های «پروپیلین» با کیفیت های متفاوت نیاز داریم و تولیدات داخلی جوابگو ما نیست.

 

وزیر نفت همچنین درباره دلایل تبدیل نفت به محصولات پتروشیمی اینگونه توضیح داد: تمام نفت قابل تبدیل به پتروشیمی نیست، تقریبا کمتر از 10 درصد فرآورده های نفتی و گازی قابل تبدیل به پتروشیمی است. روزانه 120 هزار بشکه میعانات گازی به پتروشیمی «بوعلی» و «نوری» داده می شود. تمام نفت به محصولات پتروشیمی تبدیل نمی شود.

 

وی با بیان اینکه قیمت فرآورده های پتروشیمی در بورس تعیین می شود و دولت دخالتی در قیمت گذاری محصولات پتروشیمی ندارد، گفت: در گذشته بخاطر اختلاف قیمت ارز محصول 150 هزار تن «پرت» تولید شده متقاضی زیادی داشت که خرید از پتروشیمی ارزانتر بود اما با ارائه محصولات پتروشیمی به فروش در بورس جلوی فساد هم گرفته شده است.

 

زنگنه همچنین درباره پالایش، تامین مالی پالایشگاه های تهران، اصفهان و آبادن گفت: مهمترین کار در دست اقدام تامین منابع مالی ریالی و دلاری از طریق بورس اوراق بهادار برای این پالایشگاه ها است و باید تا 22 تا 23 هزار میلیارد تومان از طریق بورس و تامین ارز به کمک بانک مرکزی تامین شود.

 

وزیر نفت از استفاده از استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان در حوزه نفت در یک منطقه 20 هکتاری در جنوب تهران و نزدیک پالایشگاه تهران خبر داد و گفت: تا 10 روز آینده با جمع 40 نفری از شرکت های استارت آپ ها جلسه ای خواهیم داشت و تصمیم بر این است قسمتی از کار در انبار ری به آنها سپرده شود. اگر بتوانیم یک اکوسیستم و پارک فناوری در حوزه نفت به کمک آنها در جنوب تهران نیز ساخته می شود./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: خبرگزاری شبستان هفته دولت استان بوشهر شیراز مسجد روزنامه مجلس شبستان یزد پیرغلامان حسینی بیژن نامدار زنگنه زنگنه نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۳۳۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!

فریدون عباسی در ارزیابی این پیشنهاد اظهار داشت: بنده کلا نسبت به طرح‌ها نظر مثبتی ندارم. بنزین ماده‌ای است که در خودرو استفاده می‌شود، چرا باید به افراد بنزین داده شود؟ در هیچ جای دنیا مشکلی بنزین ندارند، سوخت در جایگاه‌ها وجود دارد و مردم مصرف می‌کنند، چون هزینه‌ها در کشور‌های دیگر واقعی است سوخت هم مثل بقیه کالا‌ها است در کشور ما بیش از حد به این موضوع پرداخته می‌شود، بنزین نباید ابزاری برای بهم زدن آرامش مردم شود.

به گزارش اقتصادآنلاین، وی با بیان اینکه تخصیص بنزین به افراد به جای خودرو در راستای اعطای یارانه بیشتر به اقشار کم‌درآمد نیست، افزود: باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که شاید کسی نمی‌خواهد خودرو داشته باشد یا گواهینامه ندارد و یا ترجیح می‌دهد از وسیله نقلیه عمومی استفاده کند، بنابراین لزومی ندارد سوخت به افراد اختصاص داده شود.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: بهتر است به اصلاح نظام حقوق و دستمزد بپردازیم و ارجح‌تر است که ارزش پول ملی را حفظ و تورم را کنترل کنیم و نسبت به افزایش درآمد کسانی که درآمد ثابت دارند و حقوق‌بگیر هستند اقدام کنیم تا میزان حقوق دریافتی این افراد با تورم سازگار باشد نه اینکه هر سال کمتر از میزان تورم افزایش دستمزد داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مشکل کشور در سهمیه‌بندی بنزین نیست، بنزین نباید سهمیه‌بندی شود جز در موارد بحران مثل زمان جنگ آشکار؛ اکنون در جنگ اقتصادی هستیم و بنزین با کارت سوخت در اختیار مردم قرار می‌گیرد، ما باید همین شیوه تخصیص بنزین با کارت را درست اجرا کنیم یعنی هر شخصی با کارت شخصی سوخت را دریافت کند، قیمت هم مشخص باشد و اگر کسی بخواهد بنزین بیشتری مصرف کند باتوجه به اینکه کشور امکان تولید بنزین به میزان تقاضا را ندارد بنزین را با نرخ وارداتی دریافت کند.

عباسی خاطرنشان کرد: واردات بنزین ارزبر است بنابراین هر شخصی بخواهد بنزین بیشتری به مصرف برساند باید قیمت وارداتی یعنی هزینه واردات، حمل نقل و هزینه جایگاه باید در این نرخ گنجانده شده و قمیت واقعی را پرداخت کند و کسی هم مصرف کمتری دارد بنزین تولید داخل را با نرخ یارانه‌ای که دولت در نظر گرفته دریافت کند.

دیگر خبرها

  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • کلاهبرداری با کارت سوخت در پمپ بنزین ها | بپا سوخت ندی!
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • نبود سبد سوخت یکی از دلایل ناترازی بنزین
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • معمای بنزین در ایران